Takarbeten – att tänka på

När man ska utföra takarbeten finns det en rad olika saker som du bör tänka på för att få bästa möjliga resultat.

Precis som med så mycket annat, är det mycket viktigt att alla takarbeten vilar på en bra grund. Det räcker helt enkelt inte med att ge ditt tak en ny yta. Här går vi igenom förutsättningarna till lyckade takarbeten.

Takarbeten i flera steg

För att lyckas med takarbeten kan vi konstatera att alla tak har som syfte att skydda mot nederbörd, samtidigt som det ska tillåta huset att andas och vara en del i husets temperaturreglering. Värmen ska hållas inne och kylan ska stängas ute. Redan här kan vi konstatera att ett tak är mer än bara ett lock på ditt hus.

Men vilka takarbeten krävs för att ditt tak ska må bra? Till att börja med behöver du veta vilken typ av tak du har, eller vill byta till. Även om alla tak behöver ett gediget och väl fungerande underarbete, så är förutsättningarna lite olika, beroende på vilket tak du har. Till exempel behöver ett tegeltak helt andra förutsättningar än ett papptak.

Vi hjälper dig med dina takarbeten

Underarbetet är A och O i alla takarbeten. Och det är det som är grunden till att ditt tak håller tätt och att det fyller de funktioner som det är tänkt att göra. Det gäller allt ifrån råspont till underlagspapp och läkt. När vi utför takarbeten på ditt hus, ser vi naturligtvis till att alla steg görs efter konstens alla regler, så att du får det tak du vill ha.

Bra takarbeten kräver stor erfarenhet

Vi har sedan 1976 utfört takarbeten åt såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar och företag. Det betyder att vi har sett och lagt alla typer av tak och är väl förberedda på eventuella överraskningar. Vi har alltid ett ess i bakfickan och kan garantera att de takarbeten vi utför åt dig alltid är av högsta klass.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert, eller om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med dina takarbeten.

Vill du veta mer? Tveka inte att slå oss en signal!