Betongtegel är billigt och bra

Betongtegel är ett relativt lättlagt takmaterial som är konstruerat för att stå emot vårt nordiska klimat. Billigt är det också!

Takpannor av betongtegel kan i många fall påminna om lertegel till utseendet. Men om man tittar närmare är skillnaderna ganska tydliga. Betongtegel är betydligt kraftigare och därmed också tyngre än takpannor av lertegel. Men precis som lertegel, är betongtegel lätt att lägga och det har oftast mycket bättre passform.

Snyggt betongtegel till bra pris

Betongtegel är också billigare än lertegel. Det betyder att du med dagens moderna och estetiskt tilltalande betongpannor kan få ett högklassigt tak relativt billigt. Men eftersom betongtegel är tyngre än lertegel, kräver det ett klanderfritt underarbete. Det gör i och för sig alla tak, men om du ska byta från till exempel lertegel till betongtegel, kan det vara bra att se över takkonstruktionen.

Takpannor av betongtegel är modernare i designen än pannor av lertegel. Även om de liknar tegelpannor till utseendet, är de ofta större och mer jämna i formen. Betongpannor är alltid falsade och vanligtvis tvåkupiga, även om det finns enkupiga alternativ på marknaden.

Behandlat och obehandlat betongtegel

Betongtegel går att få behandlade eller obehandlade. Det obehandlade betongteglet är tillverkat av genomfärgad betong med en matt yta. Även det ytbehandlade betongteglet är genomfärgat, men det är försett med en blank ytbehandling som ger ett vackert och stilrent utseende. De är även mer motståndskraftiga mot organisk påväxt, till exempel mossa, vilket gör att de behåller sitt utseende under en längre tid.

Vi kan betongtegel

Betongtegel väger mer. Det är till nackdel på vissa tak, vars grundkonstruktion kanske inte riktigt håller måttet. Men på ett stabilt tak är betongtegel ett mycket bra alternativ. Betongtegel är dessutom mycket tätare än det porösare lerteglet. Ännu en fördel med betongpannorna är priset och det stora urvalet. Du kan hitta väldigt vackert betongtegel till ett fördelaktigt pris.

Vill du veta mer om betongtegel eller har du några andra funderingar kring ditt takbyte? Kontakta oss för en kostnadsfri offert så hjälper vi dig att lägga ditt nya tak.

Vill du veta mer? Tveka inte att slå oss en signal!