Takpannor – Ett klassiskt & pålitligt takmaterial

En av de vanligaste taktyperna i vårt land är takpannor. De är inte bara snygga utan även ett pålitligt skydd mot regn, snö och annan nederbörd. Vi byter dina takpannor i Göteborg med omnejd.

Pannor finns huvudsakligen i två olika material – lera och betong. Vanligtvis brukar de finnas i tegelrött eller svart. Här redogör vi för likheterna och skillnaderna mellan dessa.

Lertegel – Den klassiska takpannan

Pannor av lertegel är för många det enda tänkbara valet. Denna naturprodukt ger ett klassiskt utseende och med några år på nacken är de patinerade pannorna kanske det vackraste tak som finns. Och om vi ska prata praktiska fördelar är ett tegeltak lätt att lägga och det ligger säkert på ditt tak. Dessutom väger lertegel inte särskilt mycket, vilket gör att läggningsarbetet inte blir alltför tungt.

Lertegel är även en typ av taktäckningsplatta som har en lång livslängd. Så om du bestämmer dig för ett tak av lertegel och grundar med ett gediget underarbete, så kommer du att ha ett tak som håller i 40 år och mer därtill.

Betongtegel – Billigare & tyngre

Takpannor av betong kan i många fall påminna om lertegel till utseendet. I alla fall på håll. Men kommer man närmare är skillnaderna tydliga. Betongpannorna är betydligt kraftigare och därmed också tyngre än pannor av lertegel. Men precis som lertegelpannor, är betongpannor lätt att lägga och de har oftast mycket bättre passform än lerteglet.

En annan fördel med betongpannor är att de är billigare än lertegel. Så med dagens moderna och estetiskt tilltalande betongpannor kan du få ett högklassigt tak till en relativt billig peng. Betongpannor har kanske inte lika lång livslängd som lertegelpannor, men rätt utfört har du ett tak som skyddar dig i årtionden.

Vi vet allt om takpannor

Låt oss byta dina takpannor! Kontakta oss så hjälps vi tillsammans åt att komma fram till vilken typ av nya takpannor som passar just ditt hus bäst. Vill du så får du en kostnadsfri offert som du i lugn och ro kan ta ställning till innan du bestämmer dig. Med vår kunskap och erfarenhet om tak kan vi guida dig rätt. Det har vi gjort sedan 1976. Du når oss på 031-761 70 10 eller info@cotextak.se.

Vill du veta mer? Tveka inte att slå oss en signal!