Vi hjälper dig
med din takrenovering!

En takrenovering förlänger takets livslängd

Det finns flera anledningar till att göra en takrenovering. Och i många fall räcker det med en renovering, istället för att lägga nytt tak.

Det kommer en tid då ditt tak måste få en ordentlig översyn. Och om det inte gått för långt, är en takrenovering den absolut bästa presenten du kan ge ditt tak. Men när ska du egentligen renovera ditt tak?

När är det dags för en takrenovering?

Så här kan du avgöra om det är dags för en takrenovering. Om du har en vind, kan du gå upp och titta efter fukt eller läckage. Även om resten av huset är fuktfritt, så kan läckage uppstå på vinden, vilket i förlängningen betyder att ditt hus löper stor risk att bli fuktskadat. Gör en så kallad okulär besiktning av både vinden och taket för att hitta eventuella skador som behöver åtgärdas. Om du känner dig osäker, men ändå vill ge ditt tak en ordentlig översyn, kan vi hjälpa dig med besiktningen.

Beställ takrenovering i tid

Om ditt yttertak har organisk påväxt i form av mossa och lav som binder fukt, kan det vara dags för en takrenovering. Lyft på några pannor för att ta reda på hur underlagspappen och läkten mår. Om du upptäcker skador är det hög tid för en takrenovering.

Vid en takrenovering tar man oftast hand om de skadade delarna, men man kan även byta ut större delar av taket, för att få ett så bra tak som möjligt. Det är inte helt ovanligt att man faktiskt byter ut hela taket. På så vis får man ett tak som håller längre och som slipper att lappas och lagas. Ibland kan det räcka med en taktvätt för att ditt tak ska må bra. Det kan vi naturligtvis hjälpa till med.

Takrenovering är ROT-berättigat

En takrenovering är ROT-berättigad. Det betyder att du bara betalar för halva arbetskostnaden när du beställer en takrenovering av oss.

Vill du veta mer om ROT eller beställa en takrenovering? Eller kanske behöver du hjälp med något annat som rör ditt tak? Hör av dig till oss på Cotex Tak, så hjälper vi dig. Vi har renoverat tak sedan 1976.

Vill du veta mer? Tveka inte att slå oss en signal!