En taktvätt förlänger
livslängden på ditt tak!

Ge ditt tak kärlek med en taktvätt i Kungsbacka

Har det börjat växa mossa och lav på ditt tak? Då är det läge att beställa en taktvätt för att förhindra fuktskador.

Betong- och eternittak är de två taktyper som oftast drabbas av läckage på grund av mossa. Så om du har ett sådant tak, kan det vara en bra idé att då och då beställa en taktvätt för att förhindra att mossan sprider sig och orsakar större bekymmer än nödvändigt.

Ta bort mossa med taktvätt i Kungsbacka

Organisk påväxt i form av lav och mossa är ofta ett första tecken på att ditt tak behöver en översyn. Med en taktvätt kan du motverka att mossan får ytterligare fäste och dessutom förlänga pannornas livslängd.

Många tar mossa på taket med en axelryckning och väntar med att beställa en taktvätt. Och visst, mossa behöver inte vara ett tecken på något akut, men när mossan väl fått fäste, kan den utgöra grunden för stora problem med ditt tak.

Med en taktvätt håller taket längre

Med en grundlig taktvätt får du inte bara bort mossan och laven från taket. Du minskar även risken för att dina takpannor spricker och därmed släpper igenom regn och snö. Mossan håller kvar fukten i pannan och när temperaturen kryper under noll, kan pannorna spricka och gå sönder och skada bärverket som pannorna vilar på.

Genom att beställa en taktvätt i tid får du inte bara ett snyggare tak. Du kan faktiskt rädda hela ditt tak från fuktskador och andra otrevliga överraskningar. När vi gör en taktvätt, gör vi det med högtryckstvättar som effektivt spolar bort all den organiska påväxten och ser till att ditt tak får bästa möjliga förutsättningar att hålla i många år framöver. Efter tvätten kan du, om du vill, få taket behandlat med ett medel som gör det svårare för mossan och laven att få fäste.

Fråga oss om taktvätt i Kungsbacka

Kontakta oss om du vill veta mer om taktvätt, eller några andra av våra tjänster. Låt oss berätta hur vi kan hjälpa dig. Vi har jobbat med tak sedan 1976 och har både erfarenheten och kunskapen att ge ditt tak den uppmärksamhet det förtjänar.

Vill du veta mer? Tveka inte att slå oss en signal!